Ο CHICO MENDES ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Εδώ και χρόνια ο αρχηγός της Checkmat στην Ευρώπη , Francisco ‘Chico’ Mendes επισκέπτεται την Ελλάδα για μια σειρά σεμιναρίων στο brazilian jiujitsu που λόγω αεροδρομίου καταλήγουν ή ξεκινάνε από την Θεσσαλονίκη .

Τι να πρωτοθυμηθούμε για εκείνες τις μέρες?!

Ένα ζμάρι παλικάρια ίσως κανα δυο κορίτσια απαρτίζανε την τότε ομάδα μας, που ονομαζόταν CHECKMAT THESSALONIKI μετέπειτα GRAPPLING SCHOOL THESSALONIKI.

Πριν το ‘16-’17 που ανοίξαμε επίσημα την δική μας σχολή, η ομάδα στεγαζόταν σε διάφορους συλλόγους και γυμναστήρια στα οποία και κάναμε τα σεμινάρια με τον δάσκαλό μας .

Άλλες εποχές άλλα προβλήματα, αλλά ίδιο πάθος για το ζουζίτσου όπως την πρώτη μέρα.

Τα ανέκδοτα και οι ιστορίες πίσω από τα ταξίδια και τις εκδηλώσεις τόσα πολλά και τόσο περίεργα που θέλουμε ώρες για να τα αφηγηθούμε .

Ποιός θυμάται την φορά που λόγω κακοκαιρίας η πτήση του Τσίκο απο την Αγγλία που τότε έμενε ακυρώθηκε και θα έφτανε 6 ώρες μετά με αποτέλεσμα σχεδόν να ακυρώσουμε το σεμινάριο. Ειδοποιήσαμε ομως έναν έναν τους αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή και εξηγώντας την κατάσταση, με μία βροντερή φωνή είπαν ‘θέλουμε να κάνουμε το σεμινάριο ότι ώρα και να ειναι’. Έτσι το #gst από τότε έγινε ή πρώτη σχολή (ίσως παγκόσμια?) που έκανε σεμινάριο πολεμικών τεχνών μετά τις 12 το βράδυ.

Όπως καταλαβαίνεις το λήξαμε λίγο πριν τις 3 το χάραμα με σχεδόν 30 άτομα να φεύγουν νυσταγμένοι αλλά γεμάτοι χαμόγελο, έχοντας συμμετάσχει σε ένα πολύ διαφορετικό πάρτυ…

Παραδοσιακά μετά το πέρας του μαθήματος που παραδίδει ο Βραζιλιάνος δάσκαλός μας, ολοι οι δάσκαλοι πάμε σε κάποιο εστιατόριο για φαγητό. Που πήγαμε τα χαράματα τον Παγκόσμιο πρωταθλητή που μετράει με ακρίβεια τα γεύματα σε γραμμάρια πρωτεΐνης και υδατανθράκων?? Μα, για σουβλάκια στα λαδάδικα φυσικά !!!

Τα υπόλοιπα όπως λένε είναι ιστορία.


Previous
Previous

Σε είδα στο μεγάλο σεμινάριο!

Next
Next

Η παρουσίαση του brazilian jiujitsu που έκανε η ομάδα του Grappling School Thessaloniki στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης .